Naam: Striepke Veur

Plaats: Helmond

Provincie: Noord-Brabant

 

Contactpersoon: René Van Luytelaar

Mobiel: 06-31960057

 

Leden: Bram Bosmans,

Mario Cortenbach en René van Luytelaar

 

Email: r.van.luytelaar@icloud.com

 

contactgegevens

Striepke Veur

(Klik op het tabblad om het open te klappen of te sluiten)

 • Even voorstellen...

  Wie is Striepke Veur?

  Striepke Veur is een vrolijke cabaretgroep die via de Helmondse Keiekletsavonden, voorafgaande aan Carnaval, op vele plekken vooral in Brabant, maar ook in Limburg en zélfs andere delen van ons land, bekendheid geniet!

   

  Carnavalscabaret

   

  Oorspronkelijk bestond Striepke Veur dus uit twee gezichten, maar een jaar na de succesvolle start werd pianist Henk Jan Berkers aangezocht voor de pianobegeleiding. Naast het schrijven van carnavalsschlagers wilde het duo nu ook met een carnavalscabaretprogramma gaan optreden en de mensen vermaken.

   

  Nieuwe, veelal komische teksten op bestaande melodieën over de meest uiteenlo¬pende onderwerpen vloeiden uit hun pen. En ook nu was het publiek van meet af aan vol lof en razend enthousiast!

   

  In de achterliggende periode van 1983 tot en met 2004 stond het trio jaarlijks met een nieuw carnavalscabaret op de planken en vermaakte het daarmee vele mensen.

  Na het carnavalsseizoen van 2004 besloten de heren het rustiger aan te gaan doen. Een ‘komma’ te zetten zoals ze dat zelf steeds noemen.

   

  Heel af en toe traden zij nog op met hun bestaande repertoire.

  In het najaar van 2008 en het begin van 2009 deden zij, samen met MarieChristien Verstraten, een aantal Brabantse theaters aan ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum en het 12 ½ jarig artiestenjubileum van MarieChristien.

   

  Aan het eind van die tour mochten de heren constateren dat de tijd inmiddels wel weer rijp is voor een rentree op de carnavalspodia. Dat betekent dat er inmiddels weer druk geschreven, gerepeteerd en vooral gelachen wordt tijdens de wekelijkse repetities.

  Immers: als Striepke Veur in het seizoen 2010-2011 weer als vanouds van zich wil laten horen, mag niets aan het toeval overgelaten worden!

 • Optredens

  Carnavals-, klets-, tonpraot-, zeiver-, zever-, sauwel-, amusements-, feest-, personeels-, gelegenheids-, thema- avonden in Brabant, Limburg, Gelderland, België, (en zélfs) Zuid- Frankrijk voor iedereen die gewoon eens lekker wil lachen over alledaagse herkenbare situaties, mee wil zingen met uitnodigende en bekende melodieën en meedoen tijdens de ‘interactieve’ momenten in het optreden van Striepke.

   

  Carnavalsschlagers

  Ook de carnavalsschlagers deden het altijd prima. Werd in 1983 in Helmond gewonnen met 'Ge het 't wel of nie', een jaar daarna werd met een enkel puntje verschil een eervolle tweede plaats behaald in de carnavalsschlagercompetitie van de Regionale Omroep Brabant met het lied 'Lot ons mar lekker skeuve'.

   

  In 1985 was het wéér prijs in Helmond: 'Vuroit d'r tiggenan' werd nummer één. In 1986 ('Gai zeggut, ik denk 't!') en 1992 ging Striepke Veur wederom met de felbegeerde titel 'Helmondse carnavalsschlager' slepen! De titel van dat nummer: 'Het lijkt hier potverdorie wel een Deuvetil!' Het nummer ‘Vier daag laang’ was en ís daar regelmatig te horen. In 2006 tekenden Mario en René voor ‘Keiebijterskleuren’, de Helmondse carnavalsschlager t.g.v. het 44 jarig jubileum van De Keiebijters.

   

  Bram Bosmans

  In december 1996 gaf pianist (huisorkest) HenkJan Berkers te kennen dat hij de groep wilde gaan verlaten. Hij wilde het wat rustiger aandoen! Al snel werd een fantastische vervanger gevonden in de persoon van Bram Bosmans.

  Afgestudeerd aan het Conservatorium in Tilburg heeft deze muzikant in hart en nieren zich ontpopt tot een fantastisch muzikaal begeleider. Een die meer is dan enkel een pianist!!

  Striepke Veur wil ook in de komende tijd nog vaak van zich laten horen! Hopelijk geniet ook u van het werk van Striepke Veur!

 • CD's + DVD's

  CD + DVD's

   

  Drie gezichten (CD)(Dec 1994)

   

  Vier daag laang (CD)(Jan 1997)

   

  Een nieuw jasje(CD)(Dec 1997)

   

  3+1 (CD)(Dec 2000)

   

  Gai zeggut, ik denkut (DVD)(Dec 2004)

 • Overige info

  Naam: Striepke Veur

  Plaats: Helmond

  Provincie: Noord-Brabant

   

  Contactpersoon: René Van Luytelaar

   

  Mobiel: 06-31960057

   

  Leden: Bram Bosmans,  Mario Cortenbach en René van Luytelaar

   

  Email: r.van.luytelaar@icloud.com

   

  Website: tonpraten.nl/striepkeveur - tonpraten.com/striepkeveur

   

  Opgericht: 1982

 

 

 

 

 

 

 

(Klik op de foto om deze te vergroten)

Gastenboek
Advertentie