Naam: Daniël Schmitz

Woonplaats: ‘s-Heerenberg

Provincie: Gelderland

 

Mobiel: 06-40071151

 

Email: danielschmitz81@hotmail.com

 

 

Facebook: /daniel.schmitz.5264

 

 

contactgegevens

Daniël Schmitz

(Klik op het tabblad om het open te klappen of te sluiten)

 • Even voorstellen...
 • Buuts

  Notoire luiwammes Walter wordt verzocht door het UWV om weer eens aan de slag te gaan. Hij loopt zodoende snuffelstage bij de plaatselijke sportschool. Hij heeft tijdens de rondleiding al steevast opmerkingen bij iedere uitleg en van zijn bazen en klanten heeft hij ook geen hoge pet op. Voorlopig mag hij alleen nog maar warming-ups verzorgen, waaronder op deze avond!

   

  Ze hadde één apparaat waor ik dan wel ech interesse in had…. Daor heb ik dan ook ’n blikje cola uut gekoch.

  Rasechte kroegtijger Barry (Bar voor vrienden) zit op een oersaaie verjaardag en hoort dat het in de naastgelegen zaal wél gezellig is. Hij bedenkt zit geen moment, laat zijn kannetje bier vullen en besluit een kijkje te nemen. Stomdronken belandt hij zowaar op het podium en vertelt dat deze volle zaal hem doet denken aan zijn stamkroeg ‘De Volle Hals’. Hij tikt rustig het kannetje bier weg, terwijl hij ondertussen vertelt over de stamgasten van ‘De Volle Hals’. Deze macho staat niet snel met zijn mond vol (gebleekte) tanden!

   

  “Bi-j De Volle Hals zit Thijs altied op de hoek. Zo’n gast den d’r altied is! En wanneer gi-j ook kwam, Thijs was altied al bommetje zat. Den was op Pinkpop trouwes al ’s zó zat, datte op ’n Dixie is gaon zitte, d’r 5 euro in het gegooid en vervolges gewach het tot d’r pasfoto’s uutkwame!”

   

   

  Willem gaat voor het eerst op vakantie naar een all inclusive resort en dat samen met zijn kersverse vriendin Ulla. Dat hij duidelijk niets te vertellen heeft bij deze pittige dame, maakt zijn vakantie alsmaar pijnlijker! Al durft hij er niet (hardop) tegenin te gaan.

   

  Ik drèèj mien um wiejer te zonne en doe de bril af. Zeit ze; “PANLAT! A-j de bril afdoet, zie-j d’r völ bèter uut!” Ik dach bi-j mien eiges; “Gi-j now ook”

   

   

  Na de definitieve sluiting van de lokale Albert Heijn vestiging blikt Willem terug op zijn carrière. Van lege flessen automaat tot vakkenvuller en uiteindelijk tot kassière. Dat Willem niet de snuggerste is, merken zijn baas en klanten al snel!

   

  Mien eerste dag achter de kassa, was meteen knetterdruk. Zeit ’n klant achter in de ri-j; “Ku-j gin 2e kassa oapene?” Ik zeg; “Mein-ie dan dat ’t sneller geet a’k de hele tied hen en weer mot renne?”

   

  Als zoon van bokslegende Rocky kwam Ricky ongewenst al vroeg in aanraking met zijn vaders bokskwaliteiten. Helaas zonder succes, want zelfs na tig lessen op boksschool AWRIM (Alles Wa-j Raak Is Metgenomme) blijkt hij kansloos tijdens zijn eerste wedstrijd.

   

  Ik was dan klaor veur de eerste trèèning. Die wodde verzörg deur ’n vrouwspessoon met ’t postuur van ’n Oekraïense kogelstootster. ’t Type met maor 3 tande…. waorvan 2 los in de boksetès.

   

   

  Deze potige Rotterdamse staat haar mannetje wel als hulp in de huishouding en ‘bept’ honderduit over haar vaste poetsadres bij de alleenstaande smeerpijp Willem.

   

  Willem heb altijd wel wat te zeure. Ik mag geen sieraden drage. Zelfs m’n tepelpiercing mot uit. Volges hem maakt dat ding krasse op ’t parket bij ‘t dweile!

   

   

  Old Prins Koert 1e doet uit de doeken hoe zijn afgelopen jaar als prins carnaval is verlopen. Sterker nog, hoe zijn afgelopen jaren bij De Witpenne zijn verlopen. Al snel wordt namelijk duidelijk dat deze vereniging niet breed wordt gedragen in Duiven.

   

  De Witpenne is ’n kleine vereniging, den IK eiges heb opgerich in 2000. In 2011 was IK de jubileum-prins. Da’s ’n hele eer… veur de 11e keer prins carnaval te magge zun!

   

   

  Theo vertelt over zijn dagelijkse werkzaamheden in de plantsoenen en schaftkeet. Al hangende aan zijn schoffel vertelt hij ‘druk’ te zijn met praatjes met collega’s en passanten.

   

  Nao ‘t wark vraog ik mien collega; “Gao-j met eentje drinke?” Zeitte; “Nee, ik mag jao ganiet meer drinke! Ik heb ’n verschoave orgaan!” Ik zeg; “Hoe ’n verschaove orgaan? Zeitte; “Mien is de lèver naor de klote gegaon.”

   

 • Prestaties

  Winnaar Achterhoeks Buutkampioenschap

  Publieksprijs Achterhoeks Buutkampioenschap

  4e plaats Zuid-Nederlandse Kampioenschappen 2022

   

  Winnaar Twents Buutfestival (vakjury)

  Publieksprijs Twents Buutfestival

   

  Publieksprijs thuis verveeld bankhangen :-)

   

  Winnaar Achterhoeks Buutkampioenschap

  Publieksprijs Achterhoeks Buutkampioenschap

   

  Winnaar Twents Buutfestival (vakjury)

  Publieksprijs Twents Buutfestival

   

  Winnaar Achterhoeks Buutkampioenschap (vakjury)

  Publieksprijs Achterhoeks Buutkampioenschap

   

  3e prijs Achterhoeks Buutkampioenschap (vakjury)

 • Overige info

  Naam: Daniël Schmitz

  Adres: Dr. J.H. van Heeklaan 4

  Postcode: 7041 CD

  Woonplaats: ‘s-Heerenberg

  Provincie: Gelderland

  Mobiel: 06-40071151

   

  Email: danielschmitz81@hotmail.com

   

  Facebook: facebook.com/daniel.schmitz.5264

   

  Website: tonpraten.nl/danielschmitz

   

  Beroep: Accountmanager

  Geboortedatum: 27-30-1981

  Dialect: Achterhoeks/Liemers, maar ook ABN

   

 

 

 

 

 

 

 

(Klik op de foto om deze te vergroten)

Gastenboek
Advertentie